Mastodon MĚSÍČNÍ VIDEO NÁLOŽ: Duben - metalové novinky THM

dubnové videoklipy vol. I

autor Sirien
463 shlédnuto

Na Floridě se to hemží emzáky a APPEAL TO AUTHORITY si na to rychle zhotovili krátký filmovým snímek k letnímu a debutovému EP. Ve videu demonstrují vesmírnou hrozbu za zvuku písně Pulling Me Inside. MEGADETHy ovlivněný metal má ještě dost suchý zvuk, ale oni si to chlapi časem vyladí. Zatím se pobavte jejich low-cost horrorem.

APPEAL TO AUTHORITY - Pulling Me Inside

Síla MOONSPELL vždy nejlépe vynikla naživo. Hřmící hudba a Fernandův nebojácný a nezaměnitelný vokál rozechvěl srdce každého fanouška. Vzhledem k absenci živých vystoupení se pro své tiché publikum rozhodli začít uvolňovat video nahrávky z toho, co se k albu Hermitage naživo v loňském roce (a snad i letos) svedlo a svede zahrát. The Greater Good byla natočena v aréně Rosa Mota v Portu a to v polovině prosince roku 2020, tedy době, kdy psychický dopad na společnost už byl tak tíživý jako Sisyfův balvan. Atmosféra je zde ohromná, navzdory limitovanému vstupu účastníků, židličkám, rouškám a povinným rozestupům.

MOONSPELL - The Greater Good

Serj přidává navrch další část sólové tvorby z letošního EP Elasticity a to citlivou klavírní baladu Rumi. Vzkaz synovi plný lásky nese také varování před zlem světa, politikou i náboženstvím, a bezpodmínečně podporuje jeho budoucí individualitu a apeluje na jeho zdravý rozum. Působivé, citlivé a typicky Serjovsky uchopené, artové video.

SERJ TANKIAN - Rumi

Pod Napalmem vydává melo-deathová pětice HIRAES letos v červnu desku Solitary. Video k Under Fire je malou pozvánkou na mnohem větší show. Pokud je vám totiž zvuk povědomý, tak vám napráskáme, že základní čtyřka je bývalá německá formace DAWN OF DISEASE, ke kterým se připojila zpěvačka Britta Görtz. A ano, kytary jsou pořád stejně boží.

HIRAES - Under Fire

Uzemněni masivním přívalem bicích se zmáháme jen na táhlé: „Woow!“ Nová deska od MENTAL CRUELTY zní totiž famózně. Symfonicky doprovázená smršť brutální blackened deathcore německé pětky nakopává metal tam, kam Slunce nezasvítí, a bez servítek si nárokuje květnový trůn vyhrazený pro nejlepší vydaná alba měsíce. Vy si ještě chvíli počkáte, ale s písní A Hill To Die Upon v uších to půjde snáze.

MENTAL CRUELTY - A Hill To Die Upon

CARNIFEX si střihli cover hitu Dead Bodies Everywhere od KORNu a vlastně to není úplně špatné. Jenže tak strašně moc tomu chybí větší říz a mohutnost kytar, že je mi to až líto. Psychedelický klip je sice zajímavým doplňkem, nicméně nedoplňuje postrádané a poněkud očekávané komponenty.

CARNIFEX - Dead Bodies Everywhere

Zajímavě se prezentují LIGHT THE TORCH. Jim vyjde druhé album v druhé polovině června a aktuální věc Wilting In The Light přitáhne tu část metalcorového publika, co si nepotrpí na teenagery, ale na dobrý zvuk bez pištícího a dávícího se vokálu ano. Zpěvák a skladatel Howard Jones je totiž ročník 70 a jeho vyzrálá barva hlasu má do pištění naštěstí daleko.

LIGHT THE TORCH - Wilting In The Light

Hearts Of No Light spadá ještě do roku 2019,  přesto se SCHAMMASCH právě z něj rozhodli vizuálně zpracovat píseň Innermost, Lowermost, Abyss. Okultní depresivní hudba k hluboce meditativnímu stavu osobního úpadku doprovází kostěné kruhy, znepokojující živé a uklidňující ty, kteří tančí na hraně smrti.

SCHAMMASCH - INNERMOST, LOWERMOST ABYSS

NERO ARGENTO je cenami ověšená italská hvězda, zpěvák, multiinstrumentalista, skladatel a producent. Má přesně ten potenciál, po kterém sahají rádia a ten typ hitů, které si podrobují hitparády. S kolektivem loni vydal desku a nyní se připomíná novým živým vstupem se singlem Outside.

NEROARGENTO - Outside Live @ AExeron Sessions

K debutové tvorbě THE EMBER, THE ASH se ještě dostaneme později, protože mají něco, po čem skočí každý label – dobrý zvuk, slušnou technickou úroveň, přitažlivé aranžmá a šťávu. Desku Fixation vydávají Prosthetic Records již v květnu a ukázková Celestial Fracture předvádí dravý symfonický black s neo-clasicistním běsněním kláves.

THE EMBER, THE ASH - CELESTIAL FRACTURE (THE TEMPEST)

Alexi Laiho věnoval poslední hudební kreativitu energickým BODOM AFTER MIDNIGHT. Paint The Sky With Blood je tak možná posledním oficiálním videoklipem, kde jej ještě můžeme vidět v kondici a plné muzikantské síle. A je to ten nejlepší metalový dárek, co mohl na rozloučenou svým fanouškům dát.

BODOM AFTER MIDNIGHT - Paint The Sky With Blood

Co se asi tak může pokazit, když si parta chlapů pořídí na stará kolena Katanu? Velký špatný. Teď, vážně, RED FANGy milujeme a videoklip k Arrows je velmi zábavným odlehčením při vší té infernální metalové tvorbě okolo.

RED FANG - Arrows

Představujeme další debutovou nahrávku, nyní EP Fowl od melo-deathových NEFARIANT. Jejich kolébkou je New York a vcelku rychle si získali jak pozornost, tak hlavně podporu ostřílenějších osobností v branži. Mix nahraného EP si vzal na starosti Ulrich Wild (PANTERA, DEFTONES) a mastering zajistil  Paul Logus (COREY TAYLOR, ANTHRAX).

NEFARIANT - Life On Fire

Diverzita kultury, názorů a zvyků je ohrožena. Přitom je důležitou součástí historie naší planety a je bohatstvím, jehož hodnota je vysoká, ale špatně vyčíslitelná. Jinak to vidí diktátoři a ti, jejichž víra jsou peníze a moc. Chcete-li příklad, vezměte si Čínu a jejich masivní ničení tibetských klášterů (přes 6 000!). Nedůstojná likvidace kultury, mučení lidí, hromadné opouštění tradičních míst, rozdělení rodin a častý boj o holý život je stále aktuální na více místech Země. GOJIRA upozorňuje na tento dostatečně nemedializovaný trestný čin velmocí, který přetrvává bez vidiny konce, a s pomocí hudby a silného videoklipu k The Chant alarmují tu část populace, která se má dobře, žije svobodně a mnohdy ve sladkém nevědomí.

GOJIRA - The Chant

Female-fronted metalcorová banda SPIRITBOX z Kanady má čerstvě venku nový singl. Větší část písně sice Courtney prozpívá čistě a chvíli trvá, než ukáže zoubky a pořádně hrdelně zabere, ale my jí tu opatrnost v projevu odpouštíme. Co neodpouštíme je fakt, že ještě stále nemají venku debutové album a jen nás vodí singly za nos. Dobrá zpráva je, že už se ozvali zvěsti o tom, že se právě na jedno zadělalo.

SPIRITBOX - Circle With Me

A první sadu zakončíme brutálním rituálem zběsile death-corových Nizozemců DISTANT, sympatických chlapíků, kterým jen tak mimochodem v červnu vyjde album Aeons of Oblivion. Pro fanoušky HUMANITY’S LAST BREATH je to letos nášup. Alanův hlas má totiž grády a podobá se tomu, co předvádí v rámci HLB Filip Danielsson.

DISTANT - Rituals: Rakva & Vermilion Rivers

Může vás zajímat také:

Okomentovat

* Odesláním komentáře souhlasíte se shromážděním a zálohováním Vašich dat spojených s pohybem na těchto stránkách. Více informací na stránce: GDPR a Ochrana osobních údajů, a dále v sekci Zásady cookies (EU).