Mastodon březnové novinky - www.thehauntedmind.com

březnové novinky

autor Sirien
382 shlédnuto

PfA foto Zdeněk Zuzaňák

POSTCARDS FROM ARKHAM přišli s novým, ambiciózním projektem, který v celosvětovém měřítku nemá obdoby. Eigengrau není jen barvou, kterou vidíme v absolutní tmě. Jako mihotavé a nadějné světlo viditelné i v době niterné tmy a pohaslých koncertních sálů na nás působí jejich inovativní myšlenka seskládání krátkého filmu z celkem osmi videoklipů ke stejnému počtu písní stejnojmenného alba. Připravovaný projekt je i nadále inspirován tvorbou H. P. Lovecrafta, ale také D. Lynche nebo F. Kafky. A to samo o sobě vypovídá o vzrušujících možnostech uchopení projektu jak po té filmové, tak hlavně po té hudební stránce. Díky rozsahu projektu se opět dočkáme silného atmosférického koktejlu smíchaného z post-rocku, metalu, ambientu a filmové hudby. Eigengrau je film a zároveň sobě vlastní soundtrack, na kterém se můžete podílet i vy! A to myslíme zcela vážně. Pánové projekt zařadili na hithit.com, kde se za pomocí příspěvků můžete sami rozhodnout, zda je chcete při natáčení a kreativní tvorbě sekýrovat, spoluvytvářet děsivá monstra, nebo si je rovnou zahrát a zažít si natáčení videoklipů na vlastní kůži. Pro ty introvertní samozřejmě platí, že je vítán jakýkoliv příspěvek i dar, ale pokud k tomu budete chtít VIP lístky na koncert, přednostní přístup k filmu a CD nebo třeba tričko – na výběr jsou různé varianty. Pro ty extrovertní, co mají zálusk naučit se hrát stejně dobře jako PfA, se jednotliví členové pasovali do rolí učitelů a nabízejí soukromé lekce hry na vybraný nástroj. Ale to není vše, protože PfA šli ještě dál, a to rovnou s ostrou nabídkou „zapůjčení“ si celé kapely na vlastní akci, nebo – po vzoru „quid pro quo“, vám kytarový lomeno vizuálně-kreativní mág „Frodys“ na oplátku natočí a zpracuje tříminutový vizuální materiál dle vlastního výběru: videoklip/reklamní spot. POSTCARDS FROM ARKHAM dávají do své tvorby nejen pouhý kus sebe, ale rovnou sebe celé, protože dobře odvedená práce vyžaduje stoprocentní nasazení.

PfA zároveň ohlásili nábor na pozici basskytary, protože Jakub „Jaccob“ Moj se v přátelském duchu po dlouhých letech s kapelou loučí a vrhá se vstříc spolupráci s technical/progresivní death-metalovou TRANSLUNARIA (o které vás ještě budeme letos informovat), crossoverem BUTTERFLY KISS (o tom také ještě uslyšíte), a gore/grindovou skvadrou MURDER_RAPE_AMPUTATE. My držíme všem současným i hostujícím členům PfA palce na cestě za zářivými zítřky a hlavně se už těšíme na novou tvorbu.

EIGENGRAU - Promo na HitHitu

Další informace naleznete na:

kampaň na HitHitu ZDE
stránky kapely ZDE
Facebook profil PfA ZDE
Bandcamp profil PFA ZDE

foto Ashley Osborn

Frontman kapely SLIPKNOT a STONE SOUR Corey Taylor se rozhodl jít ostatním umělcům a pořadatelům příkladem toho, jak by mohla fungovat syntéza pořádání koncertů a dodržování proti covid-19 opatření, a ještě toto jaro – od 18. května dále, chce odjet po US sólo šňůru, dodržující bezpečnou vzdálenost, teplotní i odvětrávací podmínky a další ožehavé a obtížně vymahatelné postupy. Součástí dvouhodinového koncertu budou nejen loňské hity ze sólového CMFT alba, ale také část repertoáru SLIPKNOT a STONE SOUR, a dále několik coverů a dalších, blíže nespecifikovaných překvapení. Jeho cílem je udělat krok vstříc návratu k normálnímu životu a symbióze mezi umělci a jejich diváky/fanoušky. Současně apeluje na všechny nadšence a potenciální návštěvníky akce, aby se nechali před návštěvou koncertu očkovat a podstoupili testy na přítomnost viru.
Pro spektakulární show si přizval jako rozehřívací program čistě dámský umělecký soubor THE CHERRY BOMBS, který předvádí akrobatický tanec na zavěšených šálách, ohňovou show a působivé taneční představení v rock n‘ rollovém duchu i odpovídajícím úboru.

ilustrace od Abigail Larson

Spolupráce mezi kreativci, grafiky, pohybovými artisty a hudebníky napříč styly je stále populární a vítané zpestření zaběhnutého režimu tvorby a zveřejňování nového materiálu fanouškům. K jedné takové spolupráci se dostala i Amy Lee z EVANESCENCE, produkční dílna Incendium a Heavy Metal Entertainment, a to způsobem, který je nejen nevídaným, ale velmi zajímavým. Echoes From The Void je název první sbírky z nové komixové série, prozatím z pěti připravovaných, na jejichž stránkách se vyřádilo mnoho uznávaných grafiků a umělců. Námětem jsou písně, které EVANESCENCE vydali, a to jak ty ze starších alb, tak právě z nově vydávaného a v pořadí čtvrtého alba The Bitter Truth (26. března 2021). Každý z dílů prezentuje dva a více námětů písní v různých vizuálních stylech spojený fantasy ztvárněním, vdechující život písním v mnoha dimenzích zaráz. Je to pastva pro oči a duši, nádherná grafická antologie na pokračování, do které umělci, ilustrátoři, animátoři a grafici vložili hodiny a hodiny práce a soustředění. Sama Amy Lee je fanouškem umění a fantasy tématiky a na celém procesu se aktivně podílela. Amy se k prvnímu vydání vyjádřila, že ta možnost pozorovat, kolik různých možných životů může žít jedna píseň v uměleckých očích, je zcela dechberoucí a vzrušující a že tato forma spolupráce otevírá zcela nový svět a prostor k vnímání tvorby EVANESCENCE (mimochodem dvakrát oceněných prestižní cenou Grammy). První výtisky půjdou do světa v červnu a cena se pohybuje v přepočtu okolo 420,-. Na dalších materiálech se bude pracovat v průběhu tohoto roku.

Antologie vyjdou pod OPUS Print a každé první vydání otevře limitovaná edice v počtu 3 000 kopií s bonusovými materiály uvnitř vyhovující vysokým nárokům komixových sběratelů, včetně fóliových obalů, povrchové úpravy a samostatného číslování stránek.
Za zmínku rozhodně stojí i samostatné vydání speciálně vyrobených uměleckých tisků obsahující vybraná témata a hudební pilíře z historie kapely, speciálně navržené a ztvárněné tak, aby ústřední postava budila dojem fantasy postavy opředené tajemstvím, a to vše v klasickém uměleckém zpracování se sběratelskou hodnotou, jakou má klasické umění. První z mnoha si vzala na starosti Kelly McKernan. Po technické stránce jde o do modrých odstínů zabarvený motiv na tmavém podkladu, ozvláštněný tenkou vrstvou UV nátěru, který ve tmě září a nabízí tak rovnou dvojí pohled na umělecké dílo. Tato limitovaná edice vyjde v 500 kusech. Kelly se také podílela na vydání prvního dílu Antologie, a to společně s Abigail Larson.

Odkazy na oficiální prodej a další informace:

předprodej sbírky ZDE
předprodej výtisku od Kelly McKernan ZDE
informace o Incendium ZDE
informace o Heavy Metal Entertainment ZDE
stránky kapely ZDE

Foto metal-experience.com

Život kráčí záhadnými cestami a délka cesty každého z nás je tajemstvím. To od LG Petrova švédské death metalové kapely ENTOMBED, ENTOMBED A.D. a FIRESPAWN už tajemstvím není. Lars-Göran Petrov zemřel 7. března po neúspěšné léčbě rakoviny žlučovodů. ENTOMBED stáli v první řadě švédských death-metalových kapel, které výrazně ovlivnily hudební scénu a připravili půdu pro mladší generace. Po „převratu“ a založení ENTOMBED A.D. v roce 2014 spolu s Nicem Elgstrandem, Ollem Dahlstedtem a Victorem Brandtem z původní sestavy ENTOMBED, ke kterým se přidali Guilherme Miranda a různí další, dočasní členové, kapela vydala tři alba, poslední Bowels of Earth ze září 2019. L. G. Petrov spolu s FIRESPAWN vydal v roce 2019 ještě album Abominate. Tam Petrovova práce končí, ale jeho odkaz přetrvává.

Může vás zajímat také:

Okomentovat

* Odesláním komentáře souhlasíte se shromážděním a zálohováním Vašich dat spojených s pohybem na těchto stránkách. Více informací na stránce: GDPR a Ochrana osobních údajů, a dále v sekci Zásady cookies (EU).